mike.jouwweb.nl
Home » Albert West

Reactie plaatsen

Reacties

Gerrie van Gasteren
5 jaar geleden

Dag Albert,
Ik denk niet dat je zo weet wie ik ben maar ik zag je in RTL Boulevard en toen kende ik je meteen terug vanuit de Sint Maartens Kliniek. we spraken elkaar toen met de voornaam aan dus wist ik eigenlijk niet wie je was. We waren altijd bij de fysio flink aan het werk met ons allen, jullie meestal met gewichten en in de stabank en ik had Inge als therapeut. Ik was meestal op de ligbank bezig of op de grond. ik was vanaf 21 september al bezig daar en had Guillain-Barré syndroom(GBS). Het waren inderdaad tropen weken en de mensen daar kennen echt hun vak. Het is een zwaar jaar geweest (2013) en laten we maar hopen dat wij voortaan onze portie hebben gehad.
Hoe gaat het nu inmiddels met je en heb je nog verdere voortschrijdingen kunnen maken?
Ik hoop van wel want dat heb je zeker verdiend.
Thuis ben je natuurlijk ook verder gegaan met alles wat nog mogelijk is. Fysio ed.
Als je me niet meer voor de geest kunt halen dan zal dit helpen; 1,85 meter lang en een half kaal kopie.
Ik ben benieuwd hoe het nu met je gaat en in ieder geval een fijne en goede jaarwisseling.

groetjes, Gerrie van Gasteren

Rob Roeters
6 jaar geleden

hoi Albert , weet je nog wie ik ben? ik speelde vroeger badminton , en op het veldje langs van Ooien , hebben we heel veel samen gevoetbalt. ik ben als therapeut werkzaam gewest , zou graag eens op de koffie bijkletsen. ik woon ook in Rosmalen , dus...... ik wens je hoe dan ook een volledig herstel toe , gr rob

Albert West

  

Albert West getroffen door zeldzaam ruggenmerg infarct


Het nieuwe jaar is voor zanger/entertainer Albert West niet goed begonnen. Vrijdagochtend 28 december 2012 kreeg Albert West last van uitvalsverschijnselen. De huisarts heeft hem direct naar het ziekenhuis verwezen. Al snel werd duidelijk dat hij opgenomen moest worden.

In het ziekenhuis zijn de artsen meteen begonnen met onderzoeken. Vrijwel meteen leken zijn klachten te duiden op een herseninfarct. In de dagen daarna zijn de artsen gaan twijfelen over deze diagnose, met name vanwege aanhoudende pijn, toenemende uitval klachten en bepaalde klachten van een herseninfarct die Albert juist niet had. Denk hierbij aan verlammingsverschijnselen in het gezicht en spraak- en concentratie stoornissen.

Maandag 31 december heeft Albert West een MRI-scan gehad van zijn hersenen en bloedvaten. Op die scan was weliswaar het een en ander te zien, maar gaf eigenlijk te weinig aanknopingspunten voor de diagnose van een herseninfarct. De aandacht werd nu verschoven naar een mogelijk probleem in de wervelkolom. Daarom heeft Albert West later op deze dag nog een MRI-scan gehad, ditmaal van zijn nek. Op oudejaarsavond is hiervan de uitslag naar bekend geworden. Het blijkt een zeer zeldzaam voorkomend infarct te zijn: een ruggenmerg infarct. Kort gezegd is er dan sprake (geweest) van een blokkade in de slagader in de wervelkolom die de uitval heeft veroorzaakt.

Omdat een ruggenmerg infarct slechts enkele keren per jaar voorkomt is er ook niet veel over bekend. Het vervolgtraject is op dit moment nog erg onduidelijk en we hopen de komende weken op meer informatie. Wel weten we dat vanaf nu voor Albert West al zijn energie nodig heeft om te revalideren. Dit zal naar verwachting maanden gaan duren. Albert West zal naar een revalidatiekliniek gaan om te revalideren.

Albert West zelf is één brok vechtlust en hij gaat zich vanaf nu volledig richten op zijn herstel.

Albert West is vastberaden om weer te leren lopen

Publicatie: donderdag 28 februari 2013 - 16:37 | Auteur: Jolien van de Griendt

NIJMEGEN - Zanger Albert West uit Rosmalen werd eind vorig jaar getroffen door een zeldzaam ruggenmerginfarct. Hij is bezig met een zwaar revalidatieproces. Woensdag heeft hij voor het eerst met hulp gelopen. Manager Brigitte Vis bezocht West donderdagmiddag in het revalidatiecentrum in Nijmegen. "Hij is vastberaden hier lopend uit te komen."

Of de zanger ooit weer helemaal normaal kan lopen, is nog niet duidelijk. "De artsen zeggen niet dat hij voor altijd in een rolstoel blijft zitten en ook niet dat het zeker is dat hij uiteindelijk weer kan lopen", vertelde manager Vis.

Onduidelijk
Hoe Wests toekomst eruit ziet is dus nog onduidelijk. "Zijn ziekte komt heel weinig voor en ieder mens is anders. Die artsen zijn natuurlijk geen Jomanda's", aldus Vis.

Elke zes weken wordt gekeken hoeveel vooruitgang West boekt en aan welke punten gewerkt kan worden.

Positief
Volgens Vis heeft West voornamelijk goede dagen. "Hij is superpositief", zei ze. "Natuurlijk heeft hij af en toe ook wel eens een slechte dag, dat zou iedereen in zijn situatie hebben. Maar hij is echt vastberaden om er lopend uit te komen."

Zo snel als het mogelijk is, wil West graag weer gaan zingen. "Hij heeft geaccepteerd dat hij ziek is en hij gaat dus niet de hele dag zitten mokken", aldus Vis. "Maar hij legt zich niet neer bij de eventuele gevolgen. Hij blijft vechten."