mike.jouwweb.nl
Home » Gelderland ontvangt koninklijk paar

Gelderland ontvangt koninklijk paar

 

Gelderland ontvangt koninklijk paar

     

Koning en Koningin naar Duiven, Arnhem, Oosterbeek en Wageningen

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen op 30 mei een bezoek aan Gelderland. Ze beginnen om 9.00 uur in Duiven en zijn de rest van de ochtend te gast in Arnhem, Oosterbeek en Wageningen. Via een boottocht over de Nederrijn reist het paar door naar Maurik, waar het bezoek aan Utrecht begint. 

'Het Koningsbezoek' live te volgen, u kiest het kanaal

Het bezoek van het koningspaar is op meerdere manieren live te volgen. Op TV Gelderland kunt u kijken naar een 'Het Koningsbezoek' van 8.45 tot 12.30 uur. Deze uitzending is ook te bekijken via onze app op uw tablet of smartphone, maar natuurlijk ook gewoon op onze website: www.gld.nl. Op Radio melden zich de hele ochtend verslaggevers die het bezoek ook op de voet volgen. U hoeft dus niets te missen. Kies het kanaal dat u het fijnste vindt.

Programma van het koningspaar

9.00  Aankomst in Duiven

9.30  Vertrek naar Arnhem

9.45  Aankomst Huis der Provincie, Arnhem

10.10 Vertrek uit het Huis der Provincie richting Markt

10.40 Vertrek naar Oosterbeek

10.55 Aankomst Raadhuisplein Oosterbeek

11.10 Vertrek naar Wageningen

11.30 Aankomst Hotel De Wereld, 5 Mei Plein

11.40 Feestelijke tocht per koets naar de haven van Wageningen

12.00 Gezamenlijke lunch met genodigden uit Utrecht en Gelderland aan boord van Eureka V

13.00 Aanmeren in de buurt van Maurik.

    

Gemeenten blij

De gemeente Renkum, waar Oosterbeek onder valt, is heel erg vereerd met het bliksembezoek van het aanstaande koningspaar. Ook al duurt het bezoek niet langer dan een kwartiertje op het Marktplein, het is een hele eer, Renkum pakt uit met een mooie kunstmarkt met dans, muziek en ander spektakel.

Ook Wageningen is heel blij met het bezoek. De gemeente ziet het ook als een hele eer dat het koningspaar toch even tijd maakt om ook hun stad te bezoeken. Willem-Alexander en Máxima bezoeken het 5 Mei Plein en gaan met de koets richting boot, waarna ze naar Maurik varen..

 

Reeks kennismakingsbezoeken

Het nieuwe koningspaar start op 28 mei met een reeks kennismakingsbezoeken. Per dag staan twee provincies op het programma. Op 30 mei worden koning Willem-Alexander en koningin Máxima ook rondgeleid door Utrecht.