mike.jouwweb.nl
Home » JOHNNY DE MOL - BESTUURSLID & AMBASSADEUR

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

JOHNNY DE MOL - BESTUURSLID & AMBASSADEUR

Permalink voor ingesloten afbeeldingFoto: Ik ben benieuwd!Permalink voor ingesloten afbeelding

JOHNNY DE MOL - BESTUURSLID & AMBASSADEUR

Johnny de Mol komt uit een echte mediafamilie. Hij is de zoon van zangeres Willeke Alberti en tv-producent John de Mol. Johnny’s tante is presentatrice en actrice Linda de Mol. Hij werd bekend door Goede Tijden, Slechte Tijden, waar hij Guusje leerde kennen.

Johnny heeft in diverse Nederlandse tv-series, filmproducties en theatervoorstellingen gespeeld. Maar het presenteren zit Johnny ook in het bloed. Voor zijn programma ‘Waar is De Mol?’ reist hij al zeven seizoenen de wereld rond met Bekende Nederlanders en voor Veronica presenteerde hij ‘Down met Johnny’ en ‘Beat de Mol’. Dit seizoen was hij te zien met SynDroom zijn eerste programma voor RTL4.

Johnny de molJOHNNY DE MOL

Johnny blijft het echter combineren met acteren. Hij speelde gastrollen in de NET 5-series ‘De Co-assistent’ en ‘Verborgen Gebreken’ en bemachtigde in 2011 een van de hoofdrollen in de BNN-serie ‘Walhalla’. In 2012 is Johnny te zien in de BNN-serie Van God Los en de Vlaamse serie Crimi Clowns. Ook in films is Johnny veelvuldig te zien. In 2011 speelde Johnny in de film ‘Patatje Oorlog’ gebaseerd op het met een Gouden Griffel bekroonde boek ‘Een kleine kans’ van Marjolein Hof. ‘Patatje Oorlog wint onder andere de prijs voor Beste Europese film uitgereikt door de European Children Film Association en ‘Best Children’s Feature Film Award’ op het International Children’s Film Festival. In 2013 speelt hij in de films Valentino naast Najib Amhali en is Johnny te zien in de Nederlandse verfilming van Smoorverliefd naast Susan Visser.  Johnny won in 2013 de zilveren Televizier ster- man.

Een uit de hand gelopen hobby is het DJ werk van Johnny. Zowel nationaal als internationaal treedt Johnny regelmatig op in clubs als professioneel DJ.

"Toen Dinand mij vroeg om Ambassadeur te worden van Stichting Het Vergeten Kind twijfelde ik geen seconde: JA! was mijn antwoord. Een prachtige stichting die ieder kind een glimlach gunt en precies het gedachtegoed uitdraagt waar Guusje voor stond. Om dat te mogen bewaken en te verkondigen vind ik een grote eer! Als een van Guusjes' beste vrienden weet ik precies wat dat inhoudt en kan ik me daar volledig in vinden. Ik zet mij met hart en ziel in voor de activiteiten en projecten van de stichting. En sinds 2010 ben ik ook toegetreden tot het bestuur en ben ik blij dat ik ook beleidsmatig deze jonge stichting vooruit mag helpen!"