mike.jouwweb.nl
Home » . Zomer in Gelderland

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Zomer in Gelderland

 

ARNHEM - Zomer in Gelderland start vandaag, het zomerprogramma waar honderden Gelderlanders aan meedoen. Vijf weken lang brengt Omroep Gelderland het vrolijke programma in 25 dorpen en steden. Het begin van de wekenlange toer is in Dinxperlo. De start van Zomer in Gelderland komt meteorologisch gezien op een heel zomers moment: er wordt deze week over een hittegolf gesproken.

Zomer in Gelderland begon 4 jaar geleden als radio- en televisieprogramma, maar is inmiddels uitgegroeid tot een grootschalig evenement. Alle deelnemende plaatsenhebben een team samengesteld dat een reeks opdrachten moet volbrengen om 1.000 euro voor een lokaal goed doel te winnen. De teams mobiliseren daarbij vaak zoveel mogelijk plaatsgenoten. Vorig jaar stonden er in Vaassen meer dan 1.200 dorpelingen op het dorpsplein.

Mooiste plaats van Gelderland

Dit jaar strijden de deelnemende plaatsen ook om de titel 'Mooiste plaats van Gelderland'. Daarvoor hebben veel mensen gestemd via Facebook en Twitter. Uiteindelijk bepaalt een vierkoppige jury welke plaats de mooiste van Gelderland wordt. Zomer in Gelderland is er dan ook op gericht om dorpen en kleine steden in de schijnwerpers te zetten. 

Presentatrice Angelique Krüger: 'Deze zomer gaan alle plaatsen zelf echt laten zien waarom ze zo mooi zijn. In voorgaande jaren hebben we gemerkt hoeveel de onderlinge samenhang in al die dorpen en steden teweeg kan brengen, dit jaar zetten we dit nog meer centraal. We merken nu al gigantisch veel enthousiasme in alle plaatsen waar we komen, dus onze verwachtingen zijn hoog!'

Waar te zien

Via de website is het programma de hele dag te volgen. In de app op de smartphone of tablet is een spel mee te spelen. Ook op de radio wordt er van 's ochtends 6 uur tot 7 uur 's avonds aandacht besteed aan Zomer in Gelderland. Om 18.20 is het programma dagelijks op televisie te zien, het wordt ieder uur herhaald.

 

Angelique Krüger