mike.jouwweb.nl
Home » Theater Cardo Groesbeek

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Theater Cardo Groesbeek

 

 

Over Cardo

Stichting Cardo bevordert de participatie en integratie van mensen met een handicap in de samenleving. Om dit doel te bereiken organiseert Cardo sinds 1997 activiteiten op gebied van sport en cultuur. Van Cardo mag je het onverwachte verwachten. Vandaar onze slogan:

Cardo...een bijzondere belevenis!

Cardo Theater  
Cardo organiseert jaarlijks ongeveer 15 theatervoorstellingen in het eigen theater op het terrein van Pluryn, locatie Werkenrode. Er vinden optredens plaats van bekende en minder bekende artiesten met en zonder handicap, die tot de Nederlandse top behoren. In het theater werken 50 vrijwilligers. Ook deze groep bestaat uit mensen met en zonder handicap. Jaarlijks bezoeken ongeveer 7.000 bezoekers deze voorstellingen, bezoekers met en zonder handicap.
 
Cardo Artiestenbureau
Het eigen Artiestenbureau van Cardo biedt keuze uit vele getalenteerde artiesten die solo te boeken zijn of in een afwisselend avondvullend concept. Naast de eigen artiesten bestaat ook de mogelijkheid tot het boeken van al dan niet bekende gastartiesten. Artiesten van Cardo Artiestenbureau traden buiten Nederland op in Turkije, Italië, de Verenigde Staten en België.

 
Sportief Tour
Samen met de Johan Cruyff Foundation en de Johan Neeskes Foundation organiseert Cardo de Sportief Tour. Kinderen met en zonder handicap gaan samen met de gehele selectie van een betaald voetbal organisatie een middag sporten.

 
Scholieren Tour
Het Revalidatiefonds en Cardo organiseren samen de Scholieren Tour. Jongeren van middelbare scholen met en zonder handicap ontvangen elkaar op elkaars scholen. Deze ontmoetingen worden afgesloten met een muzikale avond onder begeleiding van Jan Vayne.


Lees meer over het ontstaan en de geschiedenis van Stichting Cardo 

De activiteiten van Cardo worden mogelijk gemaakt door een groep van meer dan 115 betrokken sponsors en diverse fondsen.
 
Stichting Cardo is een activiteit van Pluryn. Pluryn ondersteunt mensen met een handicap bij wonen, werken, leren en vrije tijd. Pluryn is onderdeel van de Pluryn Hoenderloo Groep.

 

Bekijk voor mee info op: http://www.stichtingcardo.nl/ https://twitter.com/StichtingCardo https://www.facebook.com/StichtingCardo http://stichtingcardo.hyves.nl/ 

 

 

Marinda Wijnen - Zang

 

Marinda Wijnen is het jongste talent van Cardo Artiestenbureau. Zingen is haar grote passie, ze zingt al jaren. 
Marinda heeft in 2008 mee gedaan aan de Scholieren tour (eveneens een initiatief van Stichting Cardo) in Grave. Marinda heeft daar een dusdanige indruk gemaakt dat ze zich vervolgens aan kon sluiten bij Cardo Artiestenbureau. Via deze weg wil ze haar ambities op het gebied van zingen heel graag verwezenlijken. Cardo Artiestenbureau is er namelijk ook voor om jong, aanstormend talent kansen te bieden. Daarnaast treedt Marinda veel op voor de stichting KIKA (kinderkanker vrij). 
Haar grote voorbeelden zijn Ilse Delange, Michael Bublé, Nick en Simon, Guus Meeuwis en Jeroen van der Boom. Maar net zo gemakkelijk zingt ze ‘Hallelujah’ van Lisa Lois, ‘I’ve got the music in me’ van Kiki Dee, ‘Need you now’ van Lady Antebellum et cetera. Marinda hoeft maar een paar keer een nummer te horen en ze zingt het na. Zo is ze erg actueel met haar nummers, maar ook muziek uit de jaren ’70, ’80 en ’90 past uitstekend in haar repertoire. 
Marinda staat ook geregeld met Syb van der Ploeg op het podium, samen zingen zij meerdere duetten uit het repertoire van Syb. Een erg leuke en bijzondere combinatie!
Tevens kunnen we met trots vermelden dat Marinda m.i.v. het schooljaar 2010/2011 is aangenomen op de Herman Brood Academie in Utrecht.

 

Facebook: https://www.facebook.com/marinda.wijnen1 en https://www.facebook.com/marindamusic?ref=stream&filter=2 

en https://www.facebook.com/marindamusic?ref=stream Twitter: https://twitter.com/marinda_music

 

Marinda Wijnen.

Marinda Wijnen werd geboren op 26 mei 1992.
Marinda groeide op in een gezellig groot gezin met vader Eric Wijnen en moeder Marielle Wijnen en nog 3 zussen Saskia Jeniffer en Angela.

 

Marinda werd veel te vroeg geboren en is daardoor vanaf haar geboorte blind. Dit jeugdig Dongense talent heeft zich muzikaal erg goed ontwikkeld en zit momenteel nog steeds in de lift met haar muzikale kwaliteiten. Marinda speelt piano, synthesizer, accordeon en trommel en kan erg goed zingen. Marinda hoeft maar een paar keer een liedje te horen en ze zingt het na. Daar ik (Rene) regelmatig bij de familie Wijnen over de vloer kwam werd het idee geboren om Marinda ook mee op te laten treden.

 

Deze jonge dame geniet inmiddels met volle teugen van onze optredens en bezorgd vele mensen in het publiek kippevel. Marinda zit ook in een band Just a Smile en verzorgt met een artiestenbureau vele optredens door heel het land.

 

Haar repertoire is erg breed , Marinda zingt zowel Nederlandstalig als Engelstalig waaronder vele huidige top 40 nummers . Marinda heeft ook in de voorprogramma`s van Nick en Simon en Belle Perez gezeten en  

 

diverse malen heeft ze al op de planken gestaan met Sieb van der Ploeg (de Kast) en gezongen onder begeleiding van Jan Vayne. Kortom een zangeres waar we nog veel van zullen horen.