mike.jouwweb.nl
Home » Beatrix Bedankt

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Beatrix Bedankt

Op 28 januari 2013 heeft onze Koningin Beatrix aangekondigd dat ze na bijna 33 jaar af zal treden. 
Bedank haar nu voor alles wat zij voor Nederland heeft gedaan. 
Op deze website kun je jouw persoonlijke boodschap aan Koningin Beatrix achterlaten. 
Als je alle velden correct invoert en een koninklijk bericht typt, dan zorgen wij er voor dat Koningin Beatrix het te lezen krijgt! 


Meer:

 

  • Jasmijn Bernts, 2013-04-17
    Heeeey Koningin Beatrix Ik wil U ontzettend bedanken voor alles Geniet van U rust en Geniet van alles in de Toekomst We hebben het vrouwen in Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima Groetjes Jasmijn
  • Mike Meere, 2013-04-17
    Heeeey Koningin Beatrix Ik wil U ontzettend bedanken voor alles Geniet van U rust en Geniet van alles in de Toekomst We hebben het vrouwen in Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima Liefs Mike

 

Bedank Beatrix!

 

Je kunt Koningin Beatrix bedanken door het onderstaande formulier in te vullen. Je bericht komt op deze website en in een Beatrix Bedankt Boek. Als je je e-mail adres invult krijg je eenmalig een bericht als het boek klaar is... We publiceren je e-mail adres niet.

http://www.beatrixbedankt.nl/nl/

 

Foto

Troonwisseling

Koninginnedag wordt in 2013 extra bijzonder in Amsterdam. Dit jaar vindt op deze dag naast de gebruikelijke festiviteiten namelijk ook de troonswisseling plaats! Nederland neemt afscheid van Koningin Beatrix en verwelkomt de nieuwe Koning Willem Alexander en Koningin Maxima.

 

Programma

 

10:00 uur:Koningin Beatrix doet formeel afstand van de troon. In het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam tekent zij de officiële Akte van Abdicatie. Daarna is Beatrix prinses der Nederlanden en is Willem-Alexander koning.

 

10:30 uur:Prinses Beatrix en Koning Willem-Alexander houden een toespraak op het balkon van het paleis op de Dam. Ook koningin Máxima is daarbij. Na de toespraak zullen kroonprinses Catharina-Amalia, en de prinsessen Alexia en Ariane ook op het balkon komen.

 

14:00 uur:

Willem-Alexander wordt in De Nieuwe Kerk beëdigd en ingehuldigd als Koning. Dit gebeurt tijdens een verenigde vergadering van de Eerste en Tweede Kamer, waarbij Koning Willem-Alexander een toespraak houdt. Ook zweert hij trouw aan de Grondwet en belooft hij het koningschap getrouw te vervullen. De Kamerleden en kunnen daarna de eed of belofte aan de nieuwe koning afleggen.

 

16:30 uur:De laatste officiële activiteit rond de troonswisseling is een receptie voor autoriteiten en Kamerleden in het Koninklijk Paleis. Deze duurt tot ongeveer 17:30 uur.

 

18:30 uur:Het koningspaar stapt op een boot bij het filminstituut Eye aan de noordoever. De vaartocht eindigt aan de overkant bij het Muziekgebouw aan het IJ. Onderweg zijn er optredens van artiesten en kan het publiek het paar toezwaaien.

 

20:30 uur:De boottocht wordt afgesloten met saluutschoten van vaartuigen op het IJ. Er is geen vuurwerk, daarvoor is het op dat tijdstip nog te licht.

 

 
 
Bedanklied voor koningin Beatrix - "Koningin van alle mensen"
 
 
 
Het Koningslied